T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

SOSYAL ETKİNLİK MODÜLÜ

MEB Sosyal Etkinlik Modülü e-okul Yönetim Bilgi Sisteminde

DİĞER HUSUSLAR

a. Sosyal etkinlikleri planlamak ve yürütülmesini koordine etmek amacıyla sene başı öğretmenler kurul toplantısında Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda sosyal etkinlikler kurulu oluşturulur.

b. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-4’te öğrencilerin seçebileceği veya seçilebileceği kulüplere yer verilmiştir. Okullarda sene başı öğretmenler kurul toplantısında öğrenci kulüpleri ve danışman öğretmenleri belirlenecektir.

c. Öğrencilere karneleri ile birlikte dönem sonlarında “Sosyal Etkinlik Belgesi” verilecektir. “Sosyal Etkinlik Belgesi” öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri içeren bir belge olup, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü raporlar bölümünden üretilecektir.

d. Sosyal etkinlikler kapsamında bir öğrenciye ait bir etkinliğin veri girişi, etkinlik en son düzeye ulaştığında (etkinlik tamamlandığında) yapılacaktır. Dolayısıyla bir öğrenciye ait aynı etkinlik için mükerrer veri girişi yapılmayacaktır.

e. Öğrencilerin lig, turnuva vb. usulü süregelen gerçekleştirdikleri etkinliklerin veri girişleri etkinliğin en üst düzeyi esas alınarak Sosyal Etkinlik Modülü’ne bir defaya mahsus girilir.

f. Millî bayramlar, anma günleri, belirli gün ve haftalar kapsamında okul içinde düzenlenen törenlerde yapılan etkinliklerde ürün ortaya koyan, performans gösteren veya derece alan öğrenciler Sosyal Etkinlik Modülü’ne işlenir.

g. Sosyal etkinlikler kapsamında, öğrencinin temsil düzeyinde belirtilen silsileye uymadan, okulundan doğrudan il geneli, bölgesel, ulusal veya uluslararası yarışmalara katılarak derece alması durumunda, öğrencinin etkinliği ilgili temsil düzeyinde derece alma olarak değerlendirilir. Öğrenci bu tür yarışmalarda derece almadığı takdirde temsil ve etkinlik düzeyi okul içi ürün ortaya koyma veya performans gösterme olarak kabul edilir.

h. Bazı etkinliklerde öğrenciler hem performans gösterebilir hem de ürün ortaya koyabilir. (resim, ebru, heykel, maket, origami vb.) Bu tür etkinliklerde öğrenci etkinlik sonunda somut bir eser ortaya çıkarmışsa etkinliğin düzeyi ürün ortaya koyma olarak değerlendirilir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu

62

i. Öğrencilerin okul içinde derece alabilmeleri için ilgili etkinlik kapsamının en az ilçe genelinde olması gerekmektedir. Okul tarafından düzenlenen yarışmalarda derece alma, ürün ortaya koyma veya performans gösterme olarak değerlendirilecektir.

j. Derece alan öğrencilerin derecelerini gösteren resmî belge, Sosyal Etkinlik Modülüne dijital olarak jpeg formatında 1MB’ı geçmeyecek boyutta yüklenir.

k. Sosyal etkinlik girişleri, ilgili eğitim-öğretim yılını kapsayacak olup ilgili ders yılında yapılacaktır. İlgili eğitim öğretim yılında başlayıp yaz tatilinde tamamlanan etkinlikler, yeni ders yılında öğrencinin etkinliği gerçekleştirdiği okul tarafından Sosyal Etkinlik Modülüne işlenecektir.

l. Öğrencilerin sosyal etkinlik girişlerinin öğrenim gördüğü okulu tarafından yapılması esastır. Bu doğrultuda nakil giden öğrencilerin okuldan ayrılmadan önce sosyal etkinlik girişlerinin tamamlanması gerekmektedir. Sosyal etkinliği tamamlanmış ancak etkinlik bilgileri modüle işlenmeden nakil gitmiş öğrencilerin sosyal etkinlik girişleri velinin talebi üzerine etkinliği gerçekleştirdiği okulda sosyal etkinlik kurulunun uygun görmesi ve okul müdürünün onayı ile sosyal etkinlik kurulu başkanı(okul müdürü ya da ilgili müdür yardımcısı) tarafından Sosyal Etkinlik Modülüne işlenir. Nakil gidilen okul, öğrencilerin ayrıldığı okulda gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri modüle işleyemez.

m. Okul müdürlüğü tarafından sosyal etkinlikler kapsamında öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarının okulun resmî internet sitesinde haberi yapılarak haberde etkinlik görsellerine de yer verilmesi sağlanacaktır.

n. Sosyal etkinlik türlerine göre sorumlu öğretmen dağılımları şu şekildedir:

Sosyal Etkinlik Türleri

Okul Etkinlikleri

Kulüp Danışman Öğretmeni/ Öğretmenleri

Merkezî Etkinlikler

Okul Müdürlüğünce Görevlendirilen Öğretmen

Okul Dışı Bireysel Etkinlikler

Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2019 - Güncelleme: 03.04.2019 15:56 - Görüntülenme: 498
  Beğen | 1  kişi beğendi